Recepty: Houbový koláč
POTŘEBUJETE: 2 lžíce másla, 1 listové těsto, 1 pórek, 250 g čerstvých lesních hub, 2 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g žervé, 100 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř
Koláčovou formu o průměru 24 cm zlehka vymažeme máslem. Těsto rozválíme dokulata a rozložíme do formy, přečnívající okraje odkrojíme. Pórek nakrájíme na kolečka, na pánvi rozhřejeme zbylé máslo a pórek na něm 5 minut opékáme. Pak přidáme očištěné a nakrájené houby, opékáme je dalších 10 minut. Potom směs rozložíme do připraveného korpusu. V misce prošleháme vajíčka, smetanu a žervé s trochou soli a pepře. Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, vše promícháme a nalijeme na pórek a houby. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě při 200 °C, až se náplň zpevní. Necháme zchladnout ve formě.
Více receptů najdete v tištěném Ah! pro ženy číslo 41.