Než uklidíme gril: Kozí sýr se salátem
POTŘEBUJETE: 3 bio červené řepy, 2 hrsti bio rukoly, 2 hrsti bio polníčku, 500 g bio kozího sýru, 1 hrst bio vlašských ořechů, 1 hrst bio cherry rajčátek, 1 bagetu, 3 lžíce bio másla
Na dresink: 6 lžic bio rostlinného oleje, 2 lžíce bio bílého vinného octa, 1 lžíci bio medu, 1 lžíci bio hořčice, sůl, mletý bílý pepř
Troubu předehřejeme na 180°C. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme asi hodinu. Jakmile vychladne, oloupeme ji. Bagetu nakrájíme na malé kostičky a nasucho opečeme na pánvi. Když chytnou barvu, přidáme máslo. Všechny ingredience na dresink smícháme. V míse promícháme rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Přidáme nakrájenou červenou řepu, kostičky bagety a oříšky. Salát dáme na talíře, na rozpálený gril dáme alobal, na který položíme sýr. Grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Sýr položíme na salát.
více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.