Dary podzimu: Dýňový džem s muškátovým oříškem
POTŘEBUJETE: 1 kg dýňového pyré, 1 citron mukšátový oříšek, 1 Želírovací cukr 2:1 Labeta
Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíru dozlatova (v horkovzdušné troubě na 170° C, v elektrické na 180° C). Upečenou dýni rozmixujeme, odvážíme 1 kilogram pyré, do kterého přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3 – 5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.