Dary podzimu: Dýňový krém s tymiánem
POTŘEBUJETE: 500 g očištěné dýně, 50 g bílé cibule, 1 l zeleninového vývaru, sůl, olivový olej, 30 g sýru Caciotta pepata z La Formaggeria Gran Moravia, tymián 3 – 5 stroužků česneku, 1 šalotku
Dýni a cibuli nakrájíme na kostičky, zalijeme olivovým olejem a pečeme v troubě při 170 ºC asi 16 – 20 minut. Po upečení rozmixujeme dohladka. Krém smícháme se zeleninovým vývarem a dochutíme solí. Sušenou šunku nakrájíme na kostičky a necháme marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečeme na pánvi. Polévku v talíři ozdobíme opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.