Dary podzimu: Slaný bramborový koláč

POTŘEBUJETE: 6 středně velkých brambor, 3 vejce, 2 cibule, 150 g eidamu, 150 ml smetany na vaření, 1 lžíce ostré hořčice, 3 lžíce olivového oleje, máslo na vymazání formy, strouhanku na vysypání formy, sůl, pepř tymián
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a necháme na rozehřátém oleji zesklovatět. Vejce vyklepneme a rozmícháme společně s hořčicí, smetanou a na kostičky pokrájeným sýrem. Nakonec do směsi přidáme sůl, pepř a tymián. Uvařené brambory nakrájíme na tenké hranolky. Polovinou vyložíme dno koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali a vysypali. Na brambory nalijeme třetinu sýrové směsi, přidáme vrstvu cibule a přikryjeme druhou polovinou brambor. Nakonec vše zalijeme zbytkem sýrové omáčky a vložíme do trouby vyhřáté na 150° Celsia. Pečeme, dokud koláč nezezlátne, což je asi 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.