Než uklidíme gril: Kuřecí špízy se zeleninou a žampiony
POTŘEBUJETE: 500 g kuřecího masa, 10 žampionů, 2 větší papriky, 1 cuketu, 1 bílý jogurt, čerstvé bylinky, podle chuti (bazalka, rozmarýn, kopr, libeček, petržel), citronovou kůru, olivový olej, sůl
Kuřecí maso nakrájíme na cca 3 cm velké kostky, žampiony očistíme a přepůlíme. Cuketu nakrájíme na kolečka a papriku na širší plátky. Na připravené jehly střídavě navlékáme maso a zeleninu, dokud nebude plná. Bylinky nakrájíme nadrobno a vmícháme do bílého jogurtu, přidáme dvě lžíce olivového oleje, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Marinádou potřeme připravené špízy a položíme je na rozehřátý gril. Grilujeme doměkka a dozlatova. Tip: Sommelier Národního vinařského centra Marek Babisz k pokrmu doporučuje suché, lehce aromatické bílé víno z ročníku 2019 a odrůdy Müller Thurgau nebo Sylvánské zelené.
Více receptů najdete vt ištěném Aha! pro ženy číslo 40.