Dary podzimu: Vídeňský bramborový guláš
POTŘEBUJETE: 700 g brambor, 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 60 g másla, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku majoránky, ½ lžičky drceného kmínu, 250 ml vývaru, trochu nastrouhané citronové kůry, 300 – 400 g kvalitní klobásy, 2 – 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvou majoránku na ozdobu
Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli a česnek, až cibule zesklovatí. Vsypeme brambory, papriku, majoránku a kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Promícháme, kastrol přikryjeme a na mírném stupni vaříme, až budou brambory takřka měkké. Ke konci varu vsypeme do guláše na kolečka nakrájenou klobásu a necháme ji dobře prohřát. Guláš podáváme zakápnutý smetanou, můžeme ho také posypat lístky čerstvé majoránky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.