Než uklidíme gril: Burger s trhaným hovězím

POTŘEBUJETE: 800 g bio hovězí plece, 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého pepře, 1 bio bobkový list, 1 lžíci bio panenského olivového oleje, 4 bio housky, 150 g bio bílého zelí, 1 menší bio mrkev, 2 lžíce bio majonézy, 2 lžíce bio zakysané smetany, 1 lžičku bio hořčice, 4 papričky jalapeňos
Maso nakrájíme na kostky velké asi 5 cm. Osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem. Na rozehřáté pánvi zprudka dozlatova opečeme. Přendáme do hrnce, zalijeme do dvou třetin horkou vodou a znova osolíme. Přidáme bobkový list a necháme 3 hodiny vařit na mírném ohni. Poté maso vyjmeme, šťávu necháme odpařovat, aby zhoustla na pětinu původního objemu. Zabere to asi 20 minut. Maso natrháme, a smícháme s hotovou šťávou v pekáči. Necháme odpočinout. Pak pekáč položíme na okraj grilu tak, aby nebyl přímo ohněm. Grilujeme asi 20 minut. Mezitím očistíme a najemno nakrájíme zelí a mrkev. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Rozkrojené housky potřeme olejem, opečeme na grilu a plníme masem, zeleninovým salátem a přidáme nakrájené papričky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.