Než uklidíme gril: Steak s espresso-chilli marinádou
POTŘEBUJETE: 250 g bio steaku z vysokého roštěnce římský kmín, 25 g zrnek kávy, 18 g mletého chilli, mletou sladkou papriku, mořskou sůl, mletý pepř,
Nejprve si připravíme marinádu. Na improvizovaný pekáček vytvořený z alobalu rozložíme dvě špetky římského kmínu, položíme ho na chvíli na gril. V hmoždíři podrtíme chilli s paprikou a zrnky kávy. Ke směsi přidáme opražený římský kmín a směs ještě jednou podrtíme. Steak pokojové teploty z obou stran osolíme, opepříme a pak do něj vmáčkneme espresso – chilli marinádu. Steak necháme propéct ideálně 3 – 4 minuty z každé strany. Do steaku nikdy nepícháme vidličkou a před podáváním necháme maso odpočinout.
více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 40.