Smutný Krampol o Lauferovi (†84): Já mu říkal, ať se nenechá uspávat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Smutný Krampol o Lauferovi (†84): Já mu říkal, ať se nenechá uspávat

Smutný Jiří Krampol o smrti Josefa Laufera (†84)
Smutný Jiří Krampol o smrti Josefa Laufera (†84) (Archiv)

Ačkoliv se Jiří Krampol (85) sám nyní nachází v nemocnici a potýká se s rodinným prokletím v podobě problémů s průduškami, zavzpomínal na kamaráda Josefa Laufera (†84), který v sobotu zemřel po čtyřech letech v umělém spánku, do kterého byl uveden kvůli operaci srdeční chlopně.

Smrt interpreta nehynoucí kamioňácké hymny Sbohem, lásko, já jedu dál, jehož celé jméno bylo Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer, bolestně zasáhla i herce Jiřího Krampola. „Je mi to hrozně líto, protože kdyby nešel na tu operaci, nebo se nechal uspat lokálně, tak to nemuselo bejt...“ řekl herec a narážel tím na fakt, že zákrok nebyl urgentní.

Zemřel Josef Laufer: Mohl být českým Belmondem, pak na něj padl stín...

Video se připravuje ...

„Byl to úžasnej kluk, talentovanej po všech stránkách. Bezvadně zpíval, byl charismatickej, dobrej herec a pohybově nejlepší ze všech zpěváků. Měl v sobě tu španělskou krev,“ uvedl pro tn.nova.cz. Krampol, jenž je aktuálně hospitalizovaný kvůli zápalu plic, zavzpomínal i na společné aktivity. „Celý život jsme byli kamarádi a hráli tenis. Měli jsme spolu různý kšefty a pak jsme bydleli v jednom baráku, on bydlel o patro níž,“ posteskl si sklesle herec, jenž skon Laufera bere jako vysvobození. Přesto je z této smutné novinky celý vedle.

Osudná operace srdce

Lauferovi se stala osudnou plánovaná operace chlopně, při níž mu v březnu 2020 selhalo srdce a musel být uveden do umělého spánku. Bezprostřední příčinou smrti se nakonec stala zástava srdce. Nikdy neměl výrazné zdravotní potíže, byl aktivním sportovcem, a i když ho trápila záda či kyčel, šlo o problémy související patrně jenom s věkem. Laufer zemřel, aniž by věděl, že je vdovcem – jeho manželka, kostýmní výtvarnice Irena Greifová (†83), která svým talentem přispěla k úspěchům snímků Noc na Karlštejně nebo Světáci, zemřela v prosinci 2022.



Přečtěte si
ELLA Průšová
25. 4. 2024 • 19:29

fionora; a vy se neléčíte za své? Vy neodvádíte ze svého platu na soc. pojištění? Já to platila celý život, ze své výplaty!

fionora
25. 4. 2024 • 09:06

Vy se léčíte za svoje? To určitě.

ELLA Průšová
23. 4. 2024 • 20:09

Krampole neotravuj svejma ke-ca-ma a léčit se můžeš dál, na náklady nás všech! Vyžírko!

Marta Kubíková
23. 4. 2024 • 17:13

No nevím, Krampol ho znal, tak snad věděl více než my, ale stejně si myslím, že nikdo nejde jen tak z plezíru na operaci srdeční chlopně a myslím, že taková operace ani nejde dělat v lokální anestézií ale v narkóze.

XYZ3
23. 4. 2024 • 08:22

Vševěd doktor Krampol

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.