Nakládaný camembert s chorizem a sušenými rajčaty
POTŘEBUJETE: 2 camemberty (typu na grilování) 2 stroužky česneku ½ červené cibule 8 koleček choriza mletou sladkou papriku sušené oregano sušenou bazalku 3 sušená rajčata v oleji 150 ml slunečnicový olej
Sýry podélně rozřízneme, uvnitř sýr potřeme olejem z nakládaných sušených rajčat a posypeme kořením (paprika, oregano, bazalka). Vmasírujeme do sýru společně s olejem. Do každého přidáme kousek česneku, cibule, pokrájených sušených rajčat a 2 kolečka choriza. Do skleničky nalijeme na dno slunečnicový olej, přidáme sýry a mezi ně vyskládáme zbytek surovin (česnek, cibule, chorizo, sušená rajčata). Poté zalijeme olejem tak, ať je vše potopené. Skleničku uzavřeme a necháme zrát 7 až 14 dní. Recept můžeme připravit i s hermelínem, ten pak můžete nechat naložený i 3 týdny.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 50.