Josef Laufer čtyři roky v kómatu: OTEVŘEL OČI A PAK... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Josef Laufer čtyři roky v kómatu: OTEVŘEL OČI A PAK...

Josef Laufer
Josef Laufer (herminapress.cz)

Jsou to přesně 4 roky, co Josef Laufer (84) skončil v umělém spánku, z něhož se dosud neprobudil. A dcera Ester (54) k interpretovi tirácké hymny Sbohem lásko, já jedu stále odmítá pouštět i ty nejbližší kamarády.

A že by ho navštívili moc rádi. „Říkala jsem Ester, že za Pepou zajdu, že třeba zareaguje na můj hlas. A ona, že to nepůjde, protože mi neřekne, kde leží. Že to neví nikdo, aby se to nerozkřiklo a nechodil za ním kdekdo,“ řekla deníku Aha! bývalá Gottova sboristka Vlasta Kahovcová (80) s tím, že Laufer stále nereaguje.

Nalevo, napravo...

„Ester mi říkala, že jednou otevřel oči. Podíval se nalevo, potom napravo, na ni nikoliv, a zase je zavřel. Je to hrůza, takhle dopadnout, pro něho, ale především pro jeho rodinu,“ konstatovala Vlasta, která Josefa viděla naposledy jenom pár dnů před kolapsem, když slavil osmdesátku. „Pozval mě mezi svou francouzskou rodinu, Juchal, byl plný energie. Nechápu, co se muselo stát, aby dopadl takhle...“ krčila rameny Kahovcová.

Ukradené sboristky

Se zpěvákem, který se po plánované banální operaci srdeční chlopně nedokázal probudit z narkózy, se zná od roku 1971. „Chtěl k sobě dvě sboristky, které ale nebudou někde vzadu, ale vepředu,“ vzpomínala Vlasta, která se tak s Jarmilou Gerlovou (81) dostala s Lauferem i na Kubu. Zpěvákovi vděčí obě za mnohé. „Byl to Pepík, kdo na nás upozornil, proto nás chtěl potom i Karel Gott. A začalo naše nejkrásnější období v životě,“ přiznala Vlasta. „A když jsme potom začali s Jarmilou (a ještě Jitkou Zelenkovou, pozn. red.) zpívat s Karlem, Laufer chodil po Praze a všude říkal: Gott mi ukradl sboristky!,“ dodala Kahovcová se smíchem.

Nesplněný slib

Když Josef Laufer slavil 80. narozeniny, ukázala mu Jarmila Gerlová (80) památnou fotku z Kuby z roku 1971, na které jsou i s Vlastou Kahovcovou. „Pepík na mě vyhrkl: tu fotku chci a zarámovanou! Hned jsem ji odnesla k rámaři, že mu ji dám s věnováním, až mu bude jednaosmdesát. A pořád je to u toho rámaře...“ povzdechla si Jarmila.

Nejslavnější křoví

Kahovcová vystupovala s Karlem Gottem v letech 1975 až 1979. S Jarmilou Gerlovou a Jitkou Zelenkovou (73) tvořily Slavíkovo nejslavnější křoví.



Přečtěte si
Pavlína Voráčová
24. 4. 2024 • 10:37

Jste jak hyeny. Nechte pana Laufra i jeho dceru na pokoji. Kdo z vas co jste chytří chodil za někým do nemocnice každý den, držel se naděje zuby nehty a byl vděčný za kazdou minutu navic, kdy mohl s milovanou osobou být . A je jedno zda je to 9 měsíců jako ja s tatinkem nebo 4 roky jako dcera pana Laufera. Zajimalo by mě kdo vám dal právo soudit. Kolik z vas uz rozhodovalo o životě a smrti????

Alena Lechnýřová
21. 4. 2024 • 17:42

Výměna srdeční chlopně není v žádném případě banální operace! Kdo takový nesmysl napsal!

Marie Pikalova
10. 3. 2024 • 03:24

Odpojte ho už,.jen ho trápíte ať už ma klid

ELLA Průšová
9. 3. 2024 • 19:44

Mně to př

jde, jako tejrání člověka! Bohužel, od vlastní dcery!

Ivo Cirbus
9. 3. 2024 • 11:26

Nic není černobílé. A ono to asi nebude jednoduché rozhodnout o smrti svého táty. Chápu, že stále doufá. Kdo nezažil, neumí si představit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.