Recepty: Kořeněné nakládané hříbky

POTŘEBUJETE: pevné hříbky, sůl, ocet
Na nálev: 220 ml octa, 780 ml vody, 90 g cukru, 25 g soli, 15 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 lžičky hořčičného semínka, ½ lžičky semínek koriandru
Očištěné hříbky povaříme v osolené vodě s octem (asi 20 g soli a 100 ml octa na 1 l vody). Pak je scedíme a narovnáme do sklenic do dvou třetin obsahu. Z předepsaných surovin svaříme nálev. Houby nálevem zalijeme, sklenice uzavřeme a zavařujeme 20 minut při 100 ºC.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.