Bramborákové hody: Se zelím a uzeným z trouby

POTŘEBUJETE: 1 lžíci sádla, 200 g uzeného masa, 1 cibuli, 500 g kysaného zelí, 2 lžičky kmínu, cukr podle chuti, 800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, sušenou majoránku
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, opečeme ji na sádle. Pak přidáme na kostičky nakrájené uzené. Opečeme, přidáme zelí, kmín, podlijeme vodou a 10 minut podusíme. Podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Brambory oloupeme, nastrouháme, promícháme s vejcem, moukou, prolisovaným česnekem a dvěma hrstičkami majoránky. Osolíme, opepříme, promícháme. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme polovinu těsta. Dáme do trouby vyhřáté na 200 ºC a pečeme 15 minut. Na těsto dáme zelnou náplň a zakryjeme zbylým těstem. Vrátíme do trouby, stáhneme ji na 175 °C. Pečeme ještě asi 35 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha!pro ženy číslo 42.