Bramborákové hody: Plněné pikantním hermelínem

POTŘEBUJETE: 1 kg brambor,, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 2 lžíce mléka, sůl, 2 lžičky majoránky, 1 lžičku mletého pepře, hladkou mouku, 4 hermelíny, 4 feferonky 8 plátků anglické slaniny, olej na smažení
Brambory oloupeme, nastrouháme, prolisujeme k nim oloupaný česnek, mléko, pepř, sůl, majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme moukou. Na pánvi necháme rozpálit olej, naběračkou do něj dáme trochu těsta a rozetřeme ho na placku o průměru cca 10 cm. Na ten po chvíli položíme hermelín, na něj 2 plátky slaniny a úplně navrch pár plátků feferonek. To celé naběračkou zalijeme bramborovým těstem a smažíme. Když ztuhne, opatrně otočíme a osmažíme z druhé strany dozlatova. Stejně to provedeme i ostatními hermelíny. Podáváme se zeleninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.