Teplé předkrmy: Syrský falafel
POTŘEBUJETE: 250 g cizrny, 1 cibuli, 1 – 2 stroužky česneku, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého sladké papriky, 1 lžičku kypřicího prášku, bylinky dle chuti, sůl, 300 ml oleje na smažení
Oloupeme cibuli a česnek a nadrobno je nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme, nasekáme je a smícháme s namočenou cizrnou, cibulí a česnekem. Vše pak rozmixujeme na pyré. Vzniklou hmotu promícháme s kypřicím práškem a kořením. Ochutíme solí a vytvarujeme kuličky. Olej rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5 minut dohněda. Kuličky necháme okapat od přebytečného oleje a ihned podáváme. Jako dip můžeme použít bílý jogurt řeckého typu dochucený římským kmínem.
Více receptů najdete v tištěném Aha!pro ženy číslo 43.