Pikantní pokrmy: Chilli con carne
POTŘEBUJETE: 3 lžíce přepuštěného másla, 1 větší červenou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky kajenského pepře, ½ lžičky mletého římského kmínu, 1 ks rajčatového protlaku, 900 g mletého hovězího masa, 300 ml vody nebo vývaru, 1 lžíci třtinového cukru, himálajskou sůl, čerstvě namletý černý pepř, 800 g krájených rajčat v plechovce (2 plechovky), 800 g konzervovaných červených fazolí (2 plechovky), 1 svitek celé skořice
Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Je dobré použít hrnec, který poté rovnou použijeme i na dopečení do trouby. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, chilli, kajenský pepř a římský kmín. Zhruba po minutě přidáme rajčatový protlak a důkladně promícháme. Nakonec do pánve vhodíme maso, které restujeme několik minut. Poté přidáme vodu (nebo vývar), třtinový cukr, sůl, pepř, krájená rajčata a skořici. Přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a na 160 ˚C dusíme v troubě po dobu 80 – 90 minut. Zhruba v půlce pečení přidáme do hrnce červené fazole. Nakonec vyndáme skořici. Pokrm můžeme servírovat s rýží.
Více receptů najdete v tuštěném Aha! pro ženy číslo 43.