Jídla, která zahřejí: Maďarský guláš
POTŘEBUJETE: 600 g hovězího masa (přední nebo kližka), 2 lžíce sádla, 150 g cibule, sůl, mletý pepř, majoránku, 2 lžíce mleté papriky, 4 stroužky česneku, 2 červené papriky, 1 – 2 pálivé papričky, 500 ml vody nebo vývaru
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na sádle do růžova. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Chvíli dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna nevypaří. Maso posypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Mělo by být potopené asi ze dvou třetin. Přidáme utřený česnek a opět dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a pálivé papričky bez semínek a celé vaříme doměkka. Je-li guláš řídký, necháme jej trochu odpařit. Nakonec ho dochutíme majoránkou solí a pepřem.
Více receptů najdete v tštěném Aha! pro ženy číslo 43.