Pikantní pokrmy: Steak s pepřovou omáčkou
POTŘEBUJETE: 500 g hovězí svíčkové, 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón na Guláš, 10 lžic suchého červeného vína, 3 cibule šalotky, 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce smetany ,30 % 1 lžíci čerstvě drceného černého pepře, 80 g nakládaného zeleného pepře (bez nálevu), sůl, 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla
Svíčkovou pokrájíme na čtyři steaky, posypeme je černým pepřem a smažíme na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypeme špetkou soli. Vařící vodou zalijeme zrna zeleného pepře a po několika minutách je scedíme. Na výpeku z masa necháme zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky s máslem. Následně přilijeme víno, přidáme hořčici a zelený pepř. Dusíme, dokud se polovina vína nevypaří. Pak přidáme Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vaříme, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujeme polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.