Polévky: Pikantní fazolová

POTŘEBUJETE: 250 g strakatých fazolí, 2 lžíce oleje, 50 g anglické slaniny, (nakrájené na kostičky) 2 cibule (nadrobno nakrájené), 2 rajčata (nakrájená na kostičky), 1 lžíci hladké mouky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 klobásu (nakrájenou na kostičky), 1 stroužek česneku chilli sůl mletý pepř
Den předem si namočíme fazole do vody. Druhý den je asi 2 hodiny vaříme doměkka. V hrnci na oleji rozpečeme slaninu, přidáme cibuli a rajčata a restujeme cca 5 minut. Poprášíme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme scezené fazole. Dolijeme 1 litrem vody. Polévku přivedeme k varu a poté vaříme ještě přibližně 15 minut. Polévku okořeníme špetkou chilli, podle chuti opepříme a osolíme. Přidáme klobásu a rozdrcený stroužek česneku a ještě chvíli povaříme. Podáváme s bagetou nebo samostatně. Pro ještě výraznější chuť použijeme mletou uzenou papriku a pikantní klobásu chorizo.
Více receptů najdete v tuštěném Aha! ro ženy číslo 43.