Pikantní pokrmy: Pálivá americká žebírka

POTŘEBUJETE: 1,5 kg vepřových žebírek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vody, 1 lžíci medu, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku chilli sůl
Žebírka naporcujeme a blanku na vnitřní straně několikrát nařízneme. Koření a sůl smícháme s vodou, kečupem, medem a olejem. Částí připravené marinády přelijeme žebírka a necháme je 4 – 6 hodin v chladu odležet. Žebírka předpečeme asi půl hodiny v troubě. Poté je vložíme na gril a grilujeme po obou stranách doměkka. Průběžně je potíráme marinádou.
Více receptůnajdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.