Omáčky, které zahřejí: Kuře na paprice
POTŘEBUJETE: 1 kuře, 1 cibuli, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžíci sádla, 1 lžičku soli, 1 lžíci hladké mouky, 1 kelímek smetany ke šlehání
Jak na Kuře na paprice?
Kuře naporcujeme, stáhneme kůži a ze všech stran osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozehřejeme sádlo, porce masa na něm zvolna zlehka opečeme. Zhruba po pěti minutách maso otočíme a necháme zatáhnout i z druhé strany. Maso vyjmeme, ve výpeku podusíme nakrájenou cibuli se zbytkem soli. Zasypeme ji mletou paprikou, rozmícháme a zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, vložíme zpět maso a pod pokličkou dusíme 30 minut. Pak maso otočíme, šťávu poprášíme moukou, zakryjeme a dusíme dalších 20 –30 minut, až maso změkne. Promícháme, přilijeme smetanu, provaříme a dochutíme solí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.