Vydatné svačiny: Cizrnový sendvič s tofu
POTŘEBUJETE (na 1 porci): 50 g uzeného tofu, 40 g červeného zelí, 40 g salátové okurky, 120 g uvařené cizrny, 2 lžíce citronové šťávy, 50 g červené cibule, 1 lžičku bílého tahini, 2 plátky celozrnného žitného chleba, sůl, mletý pepř
Tofu nakrájíme na plátky silné cca půl centimetru. Červené zelí nakrájíme na tenké nudličky a okurku na tenké plátky. Pánev nasucho rozehřejeme a tofu na ní opékáme přibližně minutu z každé strany. V misce smícháme cizrnu, citronovou šťávu, najemno nakrájenou cibuli, tahini, sůl a pepř. Směs rozmačkáme vidličkou. Na plátek chleba navrstvíme zelí, cizrnovou pomazánku, na ni opečené tofu a nakonec plátky okurky. Na závěr přikryjeme druhým plátkem chleba.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.