Vydatné svačiny: Burrito

POTŘEBUJETE (na 1 porci): 1 lžičku olivového oleje, 50 g žluté cibule, 5 g česneku 80 g mletého hovězího masa, 20 g rajčatového protlaku, ½ lžičky sušeného oregana, ½ lžičky mleté sladké papriky, ¼ lžičky mletého římského kmínu, 50 g loupaných krájených rajčat, 50 g předvařených fazolí, 100 ml vody, 40 g rajčat římský salát, 1 celozrnnou tortillu, 1 snítku koriandru, 20 g řeckého jogurtu, sůl a mletý pepř
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek, opékáme 2 až 3 minuty. Přidáme maso, důkladně ho promícháme, aby se rozdělilo, a opékáme 4 minuty. Přidáme protlak, oregano, mletou papriku, římský kmín, sůl a pepř. Restujeme 2 minuty, zalijeme rajčaty, předvařené fazole a 100 ml vody. Ztlumíme a necháme bublat pod pokličkou 20 – 25 minut, aby směs zhoustla. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na plátky a na nudličky. Na pánvi nahřejeme tortillu, do ní navrstvíme masovou směs, nakrájenou zeleninu, nasekaný koriandr a řecký jogurt. Tortillu zabalíme a zarolujeme do alobalu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.