Tvarohové dezerty: Citrónový koláč
POTŘEBUJETE: 250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 3 lžíce vody, 1 lžičku strouhané citronové kůry, tuk a mouku na formu
Na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 3 vejce, 70 g cukru mletou vanilku, 2 citrony, 100 g rozinek, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce mandlových lupínků, 3 lžíce citrusového džemu
Z mouky, másla, žloutku, cukru a citronové kůry připravíme vláčné těsto. Zabalené necháme odpočinout. Kousek těsta si necháme stranou na mřížku, zbytkem vyložíme máslem vytřenou a moukou vysypanou koláčovou formu, jejíž dno vytřeme džemem. V míse rozmícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkou, šťávou z 1 citronu a lžičkou nastrouhané kůry. Vmícháme rozinky a nalijeme na těsto. Povrch pokryjeme tenkými plátky oloupaného citronu obalenými v cukru, mřížkou z těsta a mandlovými lupínky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.