Svatomartinské maso: Husí drůbková polévka

POTŘEBUJETE: husí krky, žaludky, srdíčka a játra, 100 ml smetany polévkové nudle, máslo na jíšku, hladkou mouku 1 ks mrkve ½ cibule řapíkatý celer, petrželovou nať , kousek květáku, stroužek česneku, muškátový květ, celý černý pepř, nové koření, sůl
Drůbky zalijeme vodou, osolíme a necháme zavařit. Jakmile vystoupí pěna, sebereme ji do misky a polévku okořeníme celým černým pepřem a novým kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek. Necháme hodinu povařit. Potom vyndáme stranou maso a zeleninu a vývar přecedíme. V dalším kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, kterou zalijeme hotovým vývarem. Přidáme kousek květáku a špetku muškátového květu. Necháme chvíli povařit a na závěr přilijeme smetanu. Mezitím si v novém hrnci uvaříme nudle do polévky. Do teriny naházíme nakrájenou zeleninu a maso, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndáme stranou do talíře, posypeme petrželkou a podáváme spolu s polévkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.