Pečení: Rybízový koláč s drobenkou

POTŘEBUJETE: 150 g másla 100 g hladké mouky Babiččina volba 2 vejce 100 g cukru máslo na formu
NA NÁPLŇ: 1 vaničku tvarohu 1 vejce 30 g vanilkového cukru 250 g červeného rybízu
NA DROBENKU: 100 g cukru 100 g měkkého másla 75 g hrubé nebo polohrubé mouky Babiččina volba
Předehřejeme troubu na 180°C. Vyšleháme máslo, cukr a vejce, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Formu vymažeme máslem, nalijeme do ní těsto. Tvaroh smícháme s vejcem a vanilkovým cukrem a rozetřeme na těsto. Obraný rybíz nasypeme na tvarohovou směs, nakonec posypte drobenkou, kterou připravíme z uvedených surovin. Pečeme 30 až 40 minut podle druhu trouby dozlatova.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 30.