Pljeskavica – Chorvatsko

POTŘEBUJETE: 1 kg mletého masa (telecí s hovězím) chilli papričky 2 cibule 300 g ovčího sýra sůl mletý pepř
Maso v míse promícháme s nadrobno nakrájenými papričkami (množství dle chuti), osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, vmícháme k masu. Směs důkladně propracujeme a dáme ji na 2 hodiny odpočívat do ledničky. Alobal položíme na prkýnko a z masa vytvarujeme placku, velkou asi jako lívanec. Pokryjeme plátkem sýra, přikryjeme druhou plackou z masa, zakryjeme alobalem a prkýnkem přimáčkneme, aby vznikla plochá placka, asi 1 cm vysoká. Opékáme na grilu nebo grilovací pánvi, jen několik minut z každé strany. Podáváme se zeleninou a hranolkami nebo s pita chlebem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 29.