Pečení: Jahodové bábovičky

POTŘEBUJETE: 150 g hladké mouky Na piškotové těsto (dříve mouka Dortová) Babiččina volba 100 g polohrubé mouky Babiččina volba 100 g krupicového cukru 2 lžíce vanilkového cukru ½ balení kypřicího prášku sůl 2 vejce 200 ml mléka 90 g rozpuštěného másla 1 hrst nasekaných mandlí 10 jahod
NA ZDOBENÍ: 100 ml smetany ke šlehání 110 g kvalitní hořké čokolády plátky mandlí
V jedné nádobě promícháme suché ingredience na těsto (kromě jahod) a ve druhé vyšleháme tekuté. Obě části promícháme spolu s jahodami nakrájenými nadrobno. Těstem naplníme formičky na malé bábovičky (nebo formu na muffiny vyloženou košíčky) a poté je pečeme při 180 °C asi 20 minut. Hotové bábovičky necháme vychladnout a poté je vyklopíme z formy. Rozehřejeme smetanu téměř k bodu varu a poté ji odstavíme. Za stálého míchání v ní rozpustíme rozlámanou čokoládu. Vzniklou polevou ozdobíme bábovičky a navrch přidáme plátky mandlí.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 30.