Kuřecí paella s chorizem – Španělsko

POTŘEBUJETE: 1 lžíci olivového oleje 2 kuřecí prsa 2 menší cibule 1 velký stroužek česneku 1 červenou papriku 140 g choriza 1 lžičku mleté kurkumy 1 špetku šafránu 1 lžičku mleté sladké papriky 300 g kulatozrnné rýže 850 ml kuřecího vývaru 2 hrsti hrášku sůl mletý pepř
Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej. Osmažíme na něm kuřecí maso nakrájené na kousky, až zhnědnou. Vyjmeme je a dáme stranou. Do výpeku vsypeme na plátky nakrájenou cibuli a pozvolna ji smažíme asi 10 minut, až zesklovatí. Přidáme oloupaný a nasekaný česnek, minutu promícháme, pak vložíme na proužky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou klobásu chorizo. Smažíme, až pustí tuk. Vmícháme kurkumu, šafrán a papriku, pak přidáme rýži a vše promícháváme asi 2 minuty. Zalijeme vývarem, přivedeme vše k varu a vložíme do směsi maso. Vaříme 20 minut. Vmícháme hrášek, vaříme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 29.