Strapatsada – Řecko

POTŘEBUJETE: 2 lžíce olivového olehe 2 šalotky 1 stroužek česneku 4 zralá rajčata 4 vejce 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele ¼ šálku rozdrobeného sýra Feta sůl mletý pepř
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, najemno nasekaný česnek a 3 až 4 minuty je pomalu restujeme, dokud lehce nezezlátnou a nezměknou. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a promícháme. Provaříme asi 5 minut, aby se tekutina zredukovala. Vlijeme lehce prošlehaná vejce, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Dobře promícháme, pak necháme asi 30 sekund odstát a znovu promícháme. Mícháme ještě 2 minuty, aby byla vejce zcela uvařená. Odstavíme z ohně a podáváme s rozdrobenou fetou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 29.