Nudlové knedlíky plněné masem

POTŘEBUJETE: 400 g polohrubé mouky sůl 3 vejce 100 ml vody 500 g vepřového masa pepř špek na vyškvaření strouhanku
Nejprve si připravíme nudlové těsto: mouku se špetkou soli dáme na vál a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme 2 vejce a postupně přidáváme vodu. Vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme tenkou placku a necháme proschnout. Suché těsto krájíme do požadovaných tvarů. Vepřové maso omyjeme pod horkou vodou, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky, které promícháme se strouhankou a vejcem. Směs masa zabalíme do nudlového těsta a vytvoříme tak plněné knedlíčky, které pevně uzavřeme, aby nám maso při vaření z knedlíčku nevypadlo. Ty dáme vařit v osolené vodě. Na talíři omastíme bochánky vyškvařeným špekem a posypeme strouhankou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 28.