Zvěřina patří k podzimu: Zvěřinové kuličky s omáčkou
POTŘEBUJETE: 500 g mletého srnčího masa, 75 g žluté cibule, 1 vejce, 30 g sterilovaných papriček jalapeño, 50 g jemných ovesných vloček, ½ lžičky mletého kmínu, 1 lžičku mletého tymiánu, sůl, pepř
Na omáčku: 2 menší červené papriky, 2 lžíce olivového oleje, 75 g žluté cibule, 300 g loupaných krájených rajčat z plechovky, 100 ml vody
Cibuli a papričky nasekáme najemno. Všechny suroviny na kuličky smícháme v míse, vytvoříme kuličky a dáme je do chladu. Menší plech vyložíme pečicím papírem, troubu rozhřejeme na 230 ºC. Na plech dáme papriky a pečeme je 20 – 25 minut. Po upečení je dáme do igelitového sáčku a necháme cca 10 minut odležet, aby se zapařily. Pak je oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. V hrnci olej, vložíme najemno nakrájenou cibuli a minutu ji opékáme.
více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.