Vánoční pečení: Křehké kakaové cukroví s rumem
POTŘEBUJETE: 90 g loupaných lískových oříšků, 100 g cukru, 100 g hladké mouky, 30 g holandského kakaa, 80 g čerstvého másla (Gran Moravia), 1 lžíci rumu špetku soli
V mixéru rozmixujeme lískové oříšky a cukr, až získáme hrubou moučku. Přisypeme hladkou mouku a holandské kakao. Pak přidáme máslo nakrájené na kousky, rum a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi 20 minut v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky a necháme je dopadnout na plech s pečicím papírem tak, aby získaly kupolovitý tvar. Pečeme při 180 ° C asi 15 minut. Před manipulací necháme úplně vychladnout.
Více vánočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.