Zvěřina patří k podzimu: Daňčí ragú s lesním ovocem
POTŘEBUJETE: 200 g bílé cibule, 200 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 100 g kořenové petržele, 600 g dančí kýty, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci mletého tymiánu, 1 lžičku sušeného rozmarýnu, 1 lžičku mleté skořice, 1 l zeleninového vývaru, 200 g mraženého lesního ovoce, sůl, mletý pepř
Cibuli, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Daňčí kýtu nakrájíme na větší kousky. V hrnci rozehřejeme olej, opékáme na něm zeleninu dalších 6 minut, přidáme maso a restujeme, až se maso zatáhne. Osolíme a opepříme. Přidáme protlak, povidla, třtinový cukr, tymián, rozmarýn a skořici, vše promícháme a zalijeme vývarem. Poté hrnec přiklopíme pokličkou a směs necháme dusit 75 minut na mírném plameni. Pak maso vyjmeme, do hrnce přidáme 150 g lesního ovoce a celý obsah hrnce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Omáčku dáme na talíře, přidáme maso a jako přílohu houskové knedlíky. Ozdobíme zbylým lesním ovocem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.