Vánoční pečení: Bezlepkové ořechové rohlíčky
POTŘEBUJETE: 160 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, ½ lžičky Kypřicího prášku bez lepku Labeta, 200 g cukru, 200 g mletých ořechů, 2 vejce
Na krém: 30 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 250 ml mléka, 250 g másla, 50 g cukru
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut. Tip: Rohlíčky můžeme ozdobit krémem. Z mléka a bezlepkové univerzální směsi uvaříme kaši. Po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a cukr. Krém naneseme na rohlíčky, můžeme dozdobit čokoládou nebo čokoládovým topingem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 48.