Vánoční pečení: Košíčky se dvěma druhy krémů

POTŘEBUJETE: 200 g špaldové mouky 80 g ghí (České Ghíčko), 20 g cukru sůl
Na skořicový krém: 1 plechovku kokosového mléka, 1 lžíci mletého skořice, muškátový oříšek, mletý hřebíček, mletý badyán, 1 lžíci strouhané kůry z bio pomeranče
Na čokoládový krém: 1 plechovku kokosového mléka, ½ tabulky vegan bílé čokolády, 1 lžíci vanilkového extraktu, 1 lžíce strouhané kůry z bio citronu, 1 lžíce citronové šťávy
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a ghí. Pomocí nože ho v mouce rozsekáme, přidáme další přísady a rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. Ideální je, nechat ho aspoň hodinu odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Délku pečení přizpůsobíme velikosti formiček. Skořicový krém: tuhou část kokosového mléka vyšleháme a vmícháme do něj koření a kůru. Vzniklým skořicovým krémem naplníme cukrářský sáček a dáme ztuhnout do lednice. Poté naplníme košíčky. Krém z bílé čokolády: čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme vychladnout. Vmícháme ušlehaný tuhou část kokosového mléka, šťávu a kůru z citronu a vanilkový extrakt. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a necháme ztuhnout v lednici. Poté plníme košíčky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.