Vánoční pečení: Ricottové koblížky
POTŘEBUJETE: 250 g ricotty speciale z La Formaggeria Gran Moravia, 30g cukru, 3 žloutky, 60 g sušenek amarettinek, 20 g hladké mouky, 2 bio pomeranče, olej na smažení, strouhanka na obalení, cukr krupice na ozdobu
Ricottu smícháme s cukrem, přidáme žloutky a sušenky rozdrobené najemno a smíchané s moukou. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou, vše dobře promícháme a dáme asi na hodinu do lednice. Z těsta tvarujeme kuličky, které lehce zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Smažíme v dostatečně vysoké vrstvě oleje. Hotové kuličky obalíme v cukru krupice a dáme na papírovou utěrku, aby odkapal přebytečný olej.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.