PEČEME NA VÁNOCE: Vanilkové rohlíčky s bílým mákem
POTŘEBUJETE: 200 g másla, 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 80 g cukru moučka, 100 g celého bílého máku,
Na obalení: 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Na těsto smícháme předepsané suroviny a zpracujeme v hladkou celistvou hmotu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 ̊C a do velké mísy si připravíme směs moučkového a vanilkového cukru na obalování. Odpočaté těsto vyjmeme z lednice a tvarujeme stejně velké rohlíčky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 5 minut (délka pečení záleží na velikosti rohlíčků). Ještě horké obalujeme v cukrové směsi.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro žey číslo 49.