PEČEME NA VÁNOCE: Išelské dortíčky
POTŘEBUJETE: 300 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa holandského typu, 200 g másla, nakrájeného na kostky, 100 g moučkového cukru ,80 g najemno mletých mandlí, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu, 1 žloutek, čokoládovou polevu, zdobení
Na náplň: 100 g vlašských ořechů, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce meruňkového džemu ,2 lžíce rumu
Do prosáté mouky přisypeme kakao, přidáme kostky másla, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na hodinu odpočinout do lednice. Z těsta vyválíme 0,5 cm silný plát a formičkami z něj vykrajujeme tvary. Klademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 8 minut podle velikosti. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme džem, rum a ořechy. Krémem slepujeme upečené tvary cukroví. Na závěr dortíčky polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.