Chuťovky pod stromeček: Pečený ovocný čaj
POTŘEBUJETE: 3 pomeranče, 3 mandarinky, 3 kiwi, 2 jablka, 300 g třtinového cukru, 4 hřebíčky, 1 svitek skořice, 3 hvězdičky badyánu, kousek čerstvého zázvoru, alkohol na zakápnutí
Troubu prohřejeme na 200° C. Ovoce oloupeme a vykrájíme. Vše nasypeme na plech s vyšším okrajem a zasypeme cukrem (zhruba polovina váhy ovoce). Přidáme hřebíček, badyán, pokrájený zázvor a rozlámaný svitek skořice. Pečeme asi 30 minut, občas promícháme. Ještě horký pečený čaj plníme do sterilních sklenic, navrch kápneme trochu alkoholu. Skladujeme v lednici. Konzumujeme tak, že v šálku horké vody rozpustíme 1 lžičku směsi. Když chceme věnovat pečený čaj jako dárek, vystřihneme z látky se zimním dekorem kolečko nebo čtverec přesahující okraje skleničky. Ovážeme sladěnou stužkou nebo přírodním provázkem a dozdobíme.
Více receptů na vánoční chuťovky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 50.