PEČEME NA VÁNOCE: Pravá vánoční štóla
POTŘEBUJETE: 500 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g krupicového cukru, 2 vejce ,180 g másla ,250 g tvarohu ,3 lžíce rumu, 100 g rozinek ,100 g sekaných ořechů, 100 g kandovaného ovoce, 50 g másla na potření, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr na obalení
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vytvoříme dva válečky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Ihned po upečení potřeme štolu rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Vychladlé štoly zabalíme natěsno do alobalu a necháme 2−4 týdny uležet.
Více receptů najdete v tištěém Aha! pro ženy číslo 49.