Matcha tea: Pistáciové Matcha frappé

Potřebujete: 100 g vyloupaných a předem namočených pistácií, nebo 4 lžíce pistáciového másla 1 hrnek kokosového krému z konzervy (zmražený na kostky ledu) 2 lžíce ISWARI BIO Matcha prášku 1 hrnek kokosového nebo jiného rostlinného mléka 1⁄2 hrnku sójového nebo kokosového jogurtu 6 lžic javorového sirupu 1 lžička vanilkové pasty 1⁄2 hrnku kostek ledu
Na ozdobu: Kokosová šlehačka nebo italské meringue Nasekané pistácie Čerstvé lístky máty
Den předem vlijte kokosový krém do formy na led nechte zmrznout. Budete-li namáčet pistácie, vložte je do misky s vodou, přikryjte a nechte přes noc v chladu. Pokud budete chtít dozdobit italským meringue, připravte si jej předem (https://www.addictedtodates.com/vegan-italian-meringue-egg-free/). Sceďte a propláchněte pistácie a vhoďte je do vysokorychlostního mixéru. Přidejte kostky zmrzlého kokosového krému, matcha prášek, kokosové mléko, sójový jogurt, javorový sirup, pastu z vanilkových lusků a kostky ledu. Mixujte ingredience několik minut dohladka. Nalijte do sklenic a dozdobte kokosovou šlehačkou (nebo italským meringue), pistáciemi a mátou. Ihned podávejte.
Více receptů na www.labeta.cz.