Na chatu a do přírody: Grilovaný losos

POTŘEBUJETE: 1 mango ½ červené papriky ½ červené cibule ½ zelené chilli papričky 1 malý svazek koriandru 2 citrony sůl mletý pepř 1 lžičku sušeného česneku 4 steaky z lososa 2 lžíce oleje
Oloupeme si mango a nakrájíme ho na malé kostky. Papriku nasekáme na stejně velké kostičky. Nakrájíme si cibuli, zelené chilli a koriandr najemno. Vše smícháme se šťávou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme a dáme prozatím stranou. Smícháme sušený česnek s půl lžičkou soli a pepře. Filety lososa pokapeme směsí a pokapeme olejem. Zapneme gril. Po předehřátí přístroje položíme lososa na gril a gril zavřeme. Pečeme, dokud není maso středně propečené. Filety lososa dáme na talíře, pokapeme šťávou z dalšího citronu a podáváme se salsou s mangem. Tip: Na inteligentním elektrickém grilu třeba od Tefalu se dají připravit pokrmy pro kompletní menu. Od krvavě po dobře propečený steak, přes ryby, až po lasagne nebo třeba třešňovou bublaninu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.