Matcha tea: Pistáciový Matcha Latté dort

Potřebujete
Korpus: 1 1⁄2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek pražené pohanky 8 datlí medjool (vypeckovaných) 1⁄4 hrnku kešu másla 1 lžíce kokosového oleje 1⁄4 lžičky himalájské růžové soli
Krém: 130 g (v suchém stavu) pistácií namočených ve vodě na 6 hodin 1 hrnek vychlazeného kokosového mléka z konzervy (použijte pouze hustou část z horní části konzervy) 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (sójový, mandlový, kešu nebo kokos) 1⁄2 hrnku + 2 lžíce javorového sirupu 1⁄4 hrnku kakaového másla 2 lžíce ISWARI BIO Matcha prášku 1⁄2 lžičky vanilkové pasty (lusk)
Na ozdobu: 2-3 nakrájená čerstvá kiwi Nasekané pistácie Čerstvé lístky máty
Korpus: Pohanku a sůl vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na drobenku. Přidejte kešu oříšky a znovu mixujte, dokud se také nerozpadnou na drobenku. Přidejte datle, kokosový olej a kešu máslo a mixujte, dokud se nevytvoří těsto. Dno 22cm dortové formy vyložte pečicím papírem a pomocí sklenice rovnoměrně přitlačte těsto na dno a do boků. Nechte vychladit do mrazáku nebo lednice.
Krém: Vložte všechny ingredience do vysokorychlostního mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Nalijte směs do připraveného korpusu a jemně poklepejte o pracovní desku, aby vám vyprchaly případné vzduchové bubliny. Vložte na 2–3 hodiny do mrazáku.
Dozdobení: Po ztuhnutí dort vyjměte z dortové formy. Ozdobte kiwi, pistáciemi, čerstvou mátou a podávejte.Tento koláč lze několik dní uchovávat v chladu ve vzduchotěsné nádobě, případně zmrazit a rozmrazit dle potřeby.
Více receptů na www.labeta.cz.