Na chatu a do přírody: Krkovice s chilli

POTŘEBUJETE: 2 lžičky hnědého cukru 1 lžíci rýžového octa 60 g rajčatové omáčky 1 lžičku omáčky pálivé omáčky 2 červené papriky 2 žluté papriky 60 ml olivového oleje 2 stroužky česneku, nasekané sůl mletý černý pepř 1 lžíci citronové šťávy 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky 65 g černých oliv 600 g vepřové krkovice
Nejdříve si připravíme chilli omáčku. V míse smícháme hnědý cukr a ocet tak, aby se cukr rozpustil. Poté přidáme rajčatovou omáčku a pálivou omáčku. Promícháme a postavíme stranou. Mezitím si zapneme gril. Papriky nakrájíme na poloviny, vyjmeme jadérka a poté obě poloviny nakrájíme podélně na tři části. Smícháme polovinu olivového oleje, nasekaný česnek, sůl a pepř. Po předehřátí přístroje položíme papriky na gril a gril zavřeme. Pečeme tak dlouho, dokud se kontrolka na grilu nerozsvítí červeně nebo dokud neuvidíme, že papriky změkly a jsou dostatečně ogrilovány. Přendáme papriky do mísy, přidáme zbývající olivový olej, citrónovou šťávu, bazalku a olivy a zamícháme. Grilovací desky na grilu otřeme dočista a připravíme na další grilování. Krkovici opatrně otřeme papírovou utěrkou. Obě strany osolíme a opepříme. Po předehřátí přístroje dáme maso na gril a opékáme, dle libosti. Záleží, jaký stupeň propečení masa si zvolíme. Buď krvavý, nebo propečenější. Krkovici pak přendáme na talíře a podáváme s chilli omáčkou a nakládanými paprikami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.