Na chatu i do přírody: Krůtí hamburger

POTŘEBUJETE: 500 g mletého krůtího masa 2 lžičky Podravka přísady do jídel 2 lžíce nasekané petrželové nati 1 vejce sůl mletý černý pepř špetku sušené bazalky 2 červené cibule 1 červenou papriku 1 zelenou papriku 100 g rukoly 4 bulky na hamburger 1 Podravku Ajvar jemný
Maso smícháme s přísadou do jídel, petrželovou natí, vejcem, solí, pepřem a špetkou bazalky, dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se chutě propojily. Mezitím si nakrájíme cibuli, červenou a zelenou papriku na kolečka a rukolu natrháme na středně velké kousky. Maso rozdělíme na stejně velké díly, vytvarujeme do placky a opečeme je na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi z obou stran. Pečivo na hamburger rozřežeme na polovinu. Spodní část potřeme jemným ajvarem, poklademe kolečky cibule a masem. Na maso naskládáme kolečka červené a zelené papriky a nakonec rukolu. Servírujeme tak, že vrchní část také potřeme ajvarem, přiklopíme a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.