Na chatu a do přírody: Dýňová polévka s Garam Masálou

POTŘEBUJETE: 2 lžíce másla 1 cibuli 3 stroužky česneku 1 dýni hokkaido 2 mrkve 2 lžíce směsi koření Garam Masála od Království chuti 2 l zeleninového nebo hovězího vývaru 1 lžičku soli ½ lžičky mletého bílého Kampotského pepře 100 g loupaných dýňových semínek 1 kelímek 12% zakysané smetany 1 lžičku chilli kroužků nebo chilli nití (zakoupíte např. v Království chuti)
V hrnci rozpustíme máslo, ve kterém zpěníme najemno pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme dýni pokrájenou na kousky a asi 5 minut opékáme. Přisypeme nakrájenou mrkev a dvě polévkové lžíce koření Garam Masála od Království chuti. Směs lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Vše uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne. Poté osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku podáváme posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky, se zakysanou smetanou a ozdobenou chilli kroužky nebo chilli nitěmi.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.