Na chatu a do přírody: Krémová polévka z pečené zeleniny
POTŘEBUJETE: 3 červené papriky 5 středních mrkví 1 cibuli olivový olej 500 ml zeleninového vývaru sůl čerstvě namletý pepř 3 lžíce Hrachového proteinu Iswari
NA DOLADĚNÍ: balzamikový krém bylinky dle chuti
Papriky překrojíme napůl a vložíme do olejem vytřeného pekáčku řeznou stranou dolů. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíky, cibuli oloupeme a naporcujeme na klínky. Oboje naskládáme do pekáčku k paprikám a zastříkneme olivovým olejem. Pečeme na 200 °C asi 30 minut, aby zelenina chytla barvu. Poté z paprik sloupneme slupku a vyndáme jádřinec. Všechnu upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme ji zeleninovým vývarem tak, aby zelenina byla akorát ponořená. Ochutíme solí a pepřem, povaříme několik minut a pak směs rozmixujeme na hladký krém. Na závěr vsypeme hrachový protein a opět krátce promixujeme. Na talíři polévku dozdobíme balzamikovým krémem, který dodá polévce šmrnc, a bylinkami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.