Sladké drobnosti: Zamotaná brioška s čokoládou a skořicí

POTŘEBUJETE: 300 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 125 g bílého jogurtu 100 g cukru krupice 100 ml mléka 80 g másla 15 g droždí 5 g mleté skořice sůl 2 vejce kůru z ½ citronu 75 g hořké čokolády
Do mísy nalijeme vlažné mléko a rozdrobíme do něj droždí. Vše spolu dohladka promícháme a přidáme jogurt a opět zlehka promícháme, aby směs byla hezky kompaktní. Přidáme jedno vejce, rozpuštěné vlažné máslo, cukr a nastrouhanou kůru. Opět důkladně promícháme a zapneme robota na pomalejší otáčky. V menší misce smícháme obě mouky, skořici a špetku soli a postupně začneme směs do těsta přisypávat. Až bude všechno v míse, pustíme robota naplno a necháme těsto hníst asi 10 minut (pokud připravujeme těsto ručně, je třeba ho propracovávat aspoň 20 minut). Hotové těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho v teple 2 hodiny kynout. Poté do něj vmícháme nasekanou čokoládu a necháme ho ještě 30 minut odpočívat. Pak těsto rozdělíme na 4 kusy, ty rozdělíme opět na 4 kousky a zapleteme. Briošky dáváme na plech s pečicím papírem, necháme 45 minut kynout a pak je pomažeme druhým vejcem. Pečeme při 180 °C 20 až 25 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 16.